pisarovina-logo

URED DOGAĐANJA

Kako doći?

U blizini glavnog grada Zagreba, smjestili su se slikoviti brežuljci pisarovinskog kraja protkani vijugavim tokom rijeke Kupe. Općina Pisarovina prostire se na površini od 142 kvadratna kilometra, a broji svega 3678 stanovnika. Centar općine je mjesto Pisarovina. Pisarovina je smještena je između Vukomeričkih gorica, rijeke Kupe i Draganićke šume, na regionalnoj prometnici, udaljenoj 27 kilometara od grada Zagreba i grada Jastrebarskog. Kraj koji unutar raskoši i raznolikosti oduševljava pitomošću. Obilje slobodnog prostora privuklo je brojne Zagrepčane da baš ovdje izgrade svoje kuće za odmor.

Slikovitosti pisarovinskog kraja doprinose ravnice i brežuljci prošarani starim hrastovim šumama i vijugavost rijeka koje se spuštaju prema bistroj Kupi. Južno od Pisarovine nalazi se Jamnička Kiselica, izvori mineralne vode, popularne “Jamnice” otkrivene 1770. godine. Ono što se sa sigurnošću zna, je činjenica da su pisarovački ribnjaci nastali davne 1918. godine na močvarnom tlu između Pisarovine i Donje Kupčine. Krenite na putovanje i otkrijte brežuljke pisarovinskog kraja.

Organizator natjecanja i direktor utrke je Goran Kišan koji klub vodi od 2012. godine. BK Sljeme djeluje na području grada Zagreba i Zagrebačke županije s ciljem razvoja i promocije biciklizma u županiji. Od osnutka ponosni smo član Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) te od 2020. godine djelujemo kao pridruženi član Zagrebačkog biciklističkog saveza (ZBS).

pisarovina siva